Aktuelno

Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo

23.05.2019.
MUP

Beograd,

Broj: 417/19

23. maj 2019. godine

Pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N.D. (1989) i A.Š. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo  razbojništvo.

Sumnja se da su 17. aprila ove godine u Kaluđerici, u ranim jutarnjim satima, provalili u kuću sedamdesetdevetogodišnje žene, koja tu živi sa ćerkom, i napali ih prilikom izvršenja krivičnog dela.

Kako se sumnja, nakon što su nasilno ušli u kuću, oni su oborili četrdesetšestogodišnju ćerku na pod i vezali je selotejp trakom, nakon čega je jedan od osumnjičenih vlasnicu kuće, koja je u tom trenutku izašla iz sobe, fizički odgurao u sobu i oborio na krevet. Sumnja se da su sa kreveta uzeli torbu u kojoj se nalazilo 20.000 dinara, 105 evra, mobilni telefon i dokumenta, nakon čega su pobegli.

Policija je prilikom pretresa stana u kojem boravi osumnjičeni A.Š. pronašla pištolј i protiv njega će biti podneta i krivična prijava za nedozvolјenu prozvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.