Актуелно

Удруживање ради вршења кривичних дела у вези са кривичним делом посредовање у вршењу проституције

06.12.2023.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу против организованог криминала, Одељења за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су чланове организоване криминалне групе  М. Т. (1975), Н. У. (1995), С. Л.  (1974), Б. С. (1982) и М. Т. (1986) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела у вези са кривичним делом посредовање у вршењу проституције.

Како се сумња, они су у периоду од јануара до почетка децембра ове године, ради стицања финансијске користи, организовали оглашавање за проституцију преко средстава јавног информисања, учествовали у посредовању, потом подстицали и наводили на вршење проституције више женских особа на територији Београда.

Женске особе, како се сумња, које су обезбеђивали за проституцију су предавали трећим лицима - корисницима услуга у пружању сексуалних услуга, а новац прибављен на овај начин делили између себе сходно задацима и покривали трошкове за ову криминалну делатност.

Приликом претреса станова осумњичених, пронађена je већа сума новца, више мобилних телефона, лаптоп који је коришћен за различите врсте евиденција, као и сим картице.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.