Актуелно

Искључено 35 возача због вожње под дејством алкохола

27.09.2021.
ПУ Ниш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, приликом редовне контроле, током викенда, из саобраћаја су искључили 35 возача због вожње под дејством алкохола.

Двадесетседмогодишњи возач „бмв“ се сумњичи да је 25. септембра, управљајући возилом са 2,10 промила алкохола у организму, слетео са пута и ударио у бетонску ограду.

Возачу је одређено задржавање и против њега ће, због прекршаја насилничка вожња, бити поднета прекршајна пријава из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Полиција је на подручју града алкотестирала двојицу мушкараца старости 28 и 36 година који су возили „ауди“ и „бмв“ и утврдила да имају 1,45 и 1,38 промила алкохола у организму.

Такође, из саобраћаја су искључени и возачи „реноа“ и „форда“ који су  возили са 1,40 и 1,23 промила алкохола, као и  возач „опела“ који је управљао са 1,57 промила алкохола у организму.

Њима је одређено задржавање до истрежњења и против њих су, као и против свих осталих возача, поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.