Актуелно

Полиција пронашла 165 ирегуларних миграната у Србији

06.11.2023.
МУП

У наставку акције на сузбијању ирегуларних миграција којом руководи помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић, припадници Министарства унутрашњих послова на територији Пирота, Кикинде, Суботице и Сомбора пронашли су укупно 165 ирегуларних миграната.

Полиција је извршила контролу 10 објекaта и 7.372 возила, док су против 33 особе поднете прекршајне пријаве из Закона о странцима. 

Такође, против четири особе биће поднете кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, док се још једна особа терети за кривично дело неовлашћено бављење одређеном делатношћу.

У овој акцији полиција је открила две земунице у којима се скривају кријумчари и пронашла оквир од аутоматске пушке са 30 метака, као и агрегат. Такође, одузета су три возила и мања сума новца.

Полиција ће и у наредним данима предузимати појачане мере и ангажовати све полицијске снаге у реализацији ове акције на сузбијању ирегуларних миграција како би се становништво осећало још безбедније и сигурније.