Актуелно

Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога

14.05.2022.
ПУ Чачак

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку, у оквиру акције „Гнев“, ухапсили су  П.Р. (1983) из околине Лучана, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је ноћас у ужем центру града, зауставила аутомобил "бмв" којим је управљао П.Р., прегледом возила пронађено је у скривеној прегради четири пакетића испуњена белом прашкастом материјом за коју се сумња да је опојна дрога амфетамин тежине 126 грама, 3,7 грама сасушене биљне материје налик на опојну дрогу марихуану, као и новац за који се сумња да  је стечен продајом наркотика. Док је прегледом тридесетосмогодишњег Чачанина, који се налазио као сувозач у возилу, у левој патици, пронађен пакетић са 2,4 грама биљне материје налик на опојну дрогу марихуану.
 
Полиција је даљим радом и претресом куће  и помоћних просторија осумњиченог П.Р. пронашла 886 грама беле прашкасте материје за коју се сумња да је опојна дрога амфетамин, упаковану у две кесе, као и  вагицу за прецизно мерење.  

Осумњиченом П.Р. је по налогу надлежног тужилаштва, одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву, док је против тридесетосмогодишњег Чачанина поднета кривична пријава за кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.