Aktuelno

„Odbrana slobode" – snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova

10.05.2019.
Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazali su danas u Nišu svoju snagu, pripremlјenost i sposobnost na paradi „Odbrana slobode“, na kojoj je učestvovalo 4.000 vojnika i policajaca, 300 vozila i 40 letilica. Defilovali su pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešaloni, a prikazani su i tehnika i naoružanje Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova...

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazali su danas u Nišu svoju snagu, pripremlјenost i sposobnost na paradi „Odbrana slobode“, na kojoj je učestvovalo 4.000 vojnika i policajaca, 300 vozila i 40 letilica.

Defilovali su pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešaloni, a prikazani su i tehnika i naoružanje Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Građani Niša uz ešalone pripadnika Vojske Srbije mogli su da vide ešalone Interventne jedinice policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Policijske brigade i čete konjanika, motociklista Uprave saobraćajne policije, Sektora za vanredne situacije, kao i ešalone veterana Ministarstva unutrašnjih poslova i polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku.

U defileu motorizovanih vozila prikazana su vozila Ministarstva unutrašnjih poslova, među kojima su i borbena oklopna vozila „Lazar“ i „Miloš“, kao i borbena vozila policije M11 i M15, a na nebom iznad Niša preleteli su i helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova S 76 Sikorski, Bel 212 i Gazela SA 341.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na kraju parade istakao je da je Srbija danas obeležila na impresivan način Dan pobede nad fašizmom i još jedanput pokazala kako vraća dug onima koji su stvorili slobodu.

„Srbija je slobodna zemlјa i nikome neće dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena.

 Na vas smo ponosni, vi ste ponos Srbije i vaš rad, trud, marlјivost, opremlјenost i obučenost ocenjujem sa vrlo dobro“,rekao je predsednik Vučić pripadnicima vojske i policije koji su uzvratili uzvikom: „Služimo Srbiji“.