Актуелно

Стефановић: Србија је коначно на прави начин почела да се обраћа својим херојима

24.03.2019.
„Хоћемо да наша земља напредује, да њена деца расту. Хоћемо да више никада не ратујемо, али да би то било тако не смемо да заборавимо оне који су у тренутку када је Србија била нападнута, бомбардована, када су убијана њена деца, стали у одбрану своје земље и за њу се борили...“

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић положио је данас, на двадесету годишњицу од почетка НАТО бомбардовања 1999. године, венац на Спомен-обележје „Гласник са Стражевице“ и поручио да никада не смемо заборавити на жртву хероја који су дали своје животе да би Србија била слободна.

„Стражевица је била једна од првих мета НАТО агресије на нашу земљу. Поносно је стајала  као отпор и пркос сваком агресору. Србија је у  последњих неколико година коначно на прави начин почела да се обраћа својим херојима. Данас Србију није срамота да се подсети на оне који су се за њу борили и то никада не смемо да заборавимо“, истакао је Стефановић.

Министар је навео да Србија жели да разговара о будућности.

„Хоћемо да наша земља напредује, да њена деца расту. Хоћемо да више никада не ратујемо, али да би то било тако не смемо да заборавимо оне који су у тренутку када је Србија била нападнута, бомбардована, када су убијана њена деца, стали у одбрану своје земље и за њу се борили“, истакао је Стефановић.

Стефановић је подсетио да су на Стражевици живот изгубила два припадника Војске Властимир Лазаревић и Владимир Вујовић.

„Шта је важније за једног човека од слободе и шта је скупље што може да да од свог живота. Дужни смо да чувамо сећање и никада не заборавимо све полицајце, војнике, цивиле који су дали своје животе да би Србија била слободна“, нагласио је Стефановић.

Према његовим речима на Стражевици ћемо се сваке године поклањати сенима људи који су дали своје животе за своју земљу, али никада нећемо заборавити ни њихове породице, уз које морамо да будемо и покажемо им колико ценимо жртву њихових најмилијих.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић положио венац у Улици кнеза Милоша у Београду на спомен - плочу припадницима МУП-а који су погинули у НАТО бомбардовању 1999. године.