Актуелно

Показна вежба спасилачких тимова из седам земаља

27.06.2019.
Стефановић и Чупријан присуствовали су показној вежби на Бованском језеру, у склопу тродневне Међународне вежбе управљања последицама ванредних ситуација "СРБИЈА 2019"...

У склопу тродневне Међународне вежбе управљања последицама ванредних ситуација "СРБИЈА 2019", данас је на Бованском језеру одржана показна вежба спасилачких тимова из седам земаља.

2019_06_27_Bovansko jezero_pokazna vezba

 

"У овој вежби смо имали прилику да видимо све аспекте спасавања људи у различитим ситуацијама, приликом гашења пожара са земЉе и из ваздуха, у пловилима, спасавање из рушевина, уз коришћење спасилачке опреме и ваздухоплова", рекао је Горан Николић, начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације МУП-а.

Он је истакао да је у тродневној вежби учествовало више од 500 људи из Србије, Русије, Мађарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Турске, Кубе, као и представници Руско-јерменског хуманитарног центра.

"Сви учесници су били на висини задатка и вежба је протекла у најбољем реду", закључио је Николић.

2019_06_27_Bovansko jezero_pokazna vezba

 

Данашњој вежби су присуствовали потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, заменик министра за ванредне ситуације Руске Федерације Александар Чупријан, као и бројне званице из земље и иностранства.