Arhiva

Polaznici COPO uručili prigodne poklone Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“

02.10.2017.

POLICIJA DANAS

 

Polaznici 14 i 15 klase Centra za osnovnu policijsku obuku posetili su Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici i štićenicima tog sela uručili televizor najnovije generacije i slatkiše.

Poseta je organizovana na incijativu polaznika, koji su izrazili želju da deci i mladima, štićenicima ovog sela uruče prigodne poklone, a akciji su se pridružili i zaposleni u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Promovisanje univerzalnih društvenih vrednosti jedan je od primarnih ciljeva osnovne policijske obuke.

Polaznici 14 i 15 klase još jednom su i ovom incijativom i akcijom koja je usledila nakon nje, pokazali da je policija tu zbog građana, posebno onih kategorija kojima je zaštita i podrška najpotrebnija.

Kroz razgovor i srdačno druženje sa starešinama i polaznicima i polaznicama Centra za osnovnu policijsku obuku, deca su imala priliku da se bliže upoznaju sa radom policije. 

Vršilac dužnosti direktora Derčijeg sela Mirko Jankelić zahvalio se polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku na prigodnim poklonima.

Pomoćnik načelnika Centra, policijski savetnik Želimir Mrdalj istakao je da je cilj ovakvih akcija uspostavljanje poverenja i razvijanje svesti kod najmlađih da su policajci tu da brinu od njima i da im se uvek mogu obratiti kada im zatreba pomoć.