Arhiva

I na odmoru u službi građana

19.09.2017.

POLICIJA DANAS

 

„Talas je preklopio dečaka i povlačio ga u dubinu. Uskočio sam u more, doplivao do dečaka i uhvatio ga oko struka. Čvrsto sam ga držao dok su nas talasi i dalje preklapali. Uspeo sam da posle nekoliko minuta da ga izvučem na obalu“, tako svoju priči započinje policajac Marko Tipsarević, koji je na godišnjem odmoru u Dobrim Vodama u Crnoj Gori spasio trinaestogodišnjeg dečaka.

Tipsarević kaže da je sedeo na plaži i da je u jednom momentu ugledao dete koje je bilo u vodi i mahalo ka obali.

„Primetio sam da nešto nije u redu i da talasi odvlače dečaka sve dalje od obale“, objašnjava Tipsarević i kaže da je odmah uskočio u more i zaplivao ka dečaku.

Ističe da je dete sve vreme čvrsto držao plašeći se da mu ne isklizne iz ruke, ali da je uspeo da se dokopa obale i izvuče dečaka. Ubrzo po izlasku na obalu, Tipisarević je u moru ugledao muškarca, koji je pokušavao da se približi obali, ali su ga talasi vraćali nazad. Ponovo je ušao u more i pomogao čoveku, za koga je kasnije saznao da je detetov otac.

Tipsarević ističe da su tog dana bili veliki talasi, koji predstavljaju izazov i za najveštije plivače – „ Tog dana, spasioci su imali pune ruke posla, već su izvukli dve starije osobe iz mora i odveli do Hitne pomoći. Zato tog trenutka i nisu bili na plaži".

Inače, ovo nije prvi put da je Marko Tipsarević nekome pomogao. Tokom jedne vanredne situacije, po velikim smetovima, sa kolegama je išao kilometar i po kako bi došli do kuće devojčice kojoj je bila potrebna pomoć. 

"Sećam se da nam je tada doktor rekao da smo došli desetak minuta kasnije, nije siguran da bi uspeo da pomogne devojčici. Ali takav je policijski poziv, u krvi nam je da pomažemo ljudima", kaže Tipsarević, koji je inače završio 33. klasu Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici.