Arhiva

Netačne tvrdnje Policijskog sindikata Srbije

31.08.2017.
MUP

Netačne su i potpuno zlonamerne tvrdnje Policijskog sindikata Srbije kako je navodno početkom avgusta rasformirano Odeljenje za obezbeđenje predsednika Republike iz sastava Jedinice za obezbeđenje ličnosti i određenih objekata, kao i da predsednik Srbije ima više poverenja u vojsku nego u policiju. Predsednika Aleksandra Vučića od kada je bio ministar odbrane, ali i premijer obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije.

Tužno je da predstavnici Policijskog sindikata Srbije i njihov vođa Veljko Mijailović ne znaju da po Ustavu predsednik Srbije komanduje vojskom kao vrhovni komandant, te je potpuno prirodno i normalno da ga obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije.


Svima je već potpuno jasno da je Policijski sindikat Srbije postao politička a ne sindikalna organizacija i da im je zapravo jedina namera dezavuisanje javnosti, što obilato i svkodnevno čine da bi pridobili neki poen za svoje političke nalogodavce.


U Ministarstvu unutrašnjih poslova prethodnih nedelja pristupilo se racionalizaciji i smanjenju broja starešina, dok su rukovodioci timova, grupa, vođa smena ostali na istim pozicijama ali u drugim odeljenjima Jedinice za obezbeđenje MUP-a Srbije koja i dalje pruža podršku Vojsci Srbije prilikom obezbeđivanja predsednika Republike u delu koji pripada nadležnosti policije.