Arhiva

"Uvek su tu kad nam zatreba"

30.08.2017.

POLICIJA DANAS

POLICIJA DANAS_Uvek su tu kad nam zatreba
POLICIJA DANAS_Uvek su tu kad nam zatreba

"Pripadnici odreda Žandarmerije u Novom Sadu na plemenitom zadatku" bio je moto današnje akcije koja je realizovana u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Oko 60 pripadnika ovog odreda odazvalo se pozivu Zavoda i dalo krv i time na delu po ko zna koji put pokazali da su uvek spremni da pomognu i položili još jedan ispit humanosti.

Rame uz rame sa svojim pripadnicima koji su strpljivo čekali u redu, bio je i komandant odreda Veselin Miličković.

"Ovo je samo jedna u nizu akcija na koju se pripadnici mog odreda rado odazivaju i uvek će biti tako. Ozbiljno smo shvatili poziv Zavoda za tranfuziju krvi i odazvali se u ovom broju. Sigurno bi odziv bio daleko veći, ali je deo pripadnika angažovan na drugim zadacima pa nisu mogli da se priključe akciji. Mi kao pripadnici Ministarstva i deo naroda, treba da damo primer. Krv smo davali uvek kada je trebalo i tako će ostati", kaže komandant Miličković, a na pitanje koliko je puta do sada dao krv skromno kaže da nisu bitne brojke već delo.

Zadovoljstvo velikim odzivom pripadnika novosadske Žandarmerije ovoj humanoj akciji nije krila ni Zorica Bjelić iz Zavoda za tranfuziju krvi Vojvodine.

"Akcija je bila više nego uspešna s obzirom na druge obaveze pripadnika ovog odreda. Mi smo prezadovoljni saradnjom sa novosadskom Žandarmerijom, brzo se organizuju kada ih pozovemo. Uvek su tu kad nam zatreba, a tako je bilo i danas", kaže Zorica Bjelić.

Na kraju akcije, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine dodelio je novosadskom odredu Žandarmerije Zahvalnicu za dosadašnji doprinos u motivaciji, edukaciji i organizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi.