Arhiva

Neposredno nakon krađe, uhvaćen izvršilac

30.08.2017.
PU Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su E.S. (1985) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojnička krađa, seriju teških krađa i krađu .

Sumnja se da je E.S. sredinom jula 2017. godine u Nišu, izvršio krivično delo razbojnička krađa tako što je, ušao kroz otvoreni prozor kuće, oduzeo zlatni i srebrni nakit, kao i druge dragocenosti, a nakon toga vlasnika  gađao pikslom i pretio nožem da će ga povrediti. Ukupna vrednost ukradenih predmeta je 300.000 dinara.

Sinoć oko ponoći osumnjičeni je u društvu sa još jednom, za sada, nepoznatom osobom, izvršio krivično delo krađa, na taj način što se ušao u jednu kuću u Nišu odakle je ukrao mobilni telefon, torbicu sa novcem i dokumentima i kutiju sa nakitom.  Brzom i efikasnom akcijom policije E.S  je uhvaćen nedaleko od  kuće oštećenog, a predmeti su vraćeni vlasniku.

Operativnim radom inspektori kriminalističke policije su rasvetlili još 16 krivičnih dela teške krađe za koja se sumnja da ih je E.S  izvršio od početka godine  do danas. Sumnja se da ih je osumnjičeni izvršio na taj način što je oštrim predmetom kidao mrežice na prozorima kuća u Nišu, ulazio u kuće dok su vlasnici spavali ili bili van kuća i odnosio nakit, novac, telefone i lap-topove.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno  zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden tužiocu.