Arhiva

Stefanović i Majer razgovarali uoči sastanka ministara unutrašnjih poslova i bezbednosti na Samitu o Zapadnom Balkanu

09.07.2018.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Londonu, uoči početka sastanka ministara unutrašnjih poslova i bezbednosti na Samitu o Zapadnom Balkanu, sa Štefanom Majerom, parlamentarnim državnim sekretarom Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, građevine i domovine Savezne Republike Nemačke...
Stefanović i Majer razgovarali uoči sastanka ministara u Londonu
Stefanović i Majer razgovarali uoči sastanka ministara u Londonu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Londonu, uoči početka sastanka ministara unutrašnjih poslova i bezbednosti na Samitu o Zapadnom Balkanu, sa Štefanom Majerom, parlamentarnim državnim sekretarom Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, građevine i domovine Savezne Republike Nemačke.   

Oni su razgovarali o saradnji policija dveju zemalja, a tom prilikom Majer je ocenio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije napredovalo u policijskim poslovima i da je Srbija najvažniji partner Nemačke na Balkanu u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i u suzbijanju iregularnih migracija.

On je takođe istakao da je stav Saveznog MUP-a Nemačke vrlo jasan - nastaviti uspešnu saradnju sa MUP-om Srbije.  

Ministar Stefanović je istakao posvećenost MUP-a Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala i upoznao Majera sa konkretnim aktivnostima koje MUP sprovodi u ovoj oblasti.

Stefanović je podsetio i da Srbija jedina iz regiona Zapadnog Balkana ima status posmatrača u okviru mreže EU za reintegraciju ERIN, dok je u proceduri dobijanja statusa posmatrača u okviru inicijative EURINT za politiku povratka.