Arhiva

Hrkalović i Damjanović o daljem unapređenju saradnje dve policije

24.04.2018.
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović razgovarala je danas u Podgorici sa v.d. direktorom Uprave policije MUP-a Crne Gore Veskom Damjanovićem o daljem unapređenju saradnje dve policije...
Hrkalović i Damjanović o daljem unapređenju saradnje dve policije
Hrkalović i Damjanović o daljem unapređenju saradnje dve policije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović razgovarala je danas u Podgorici sa v.d. direktorom Uprave policije MUP-a Crne Gore Veskom Damjanovićem o daljem unapređenju saradnje dve policije.

Hrkalović i Damjanović su dosadašnju saradnju policija ocenili kao veoma profesionalnu i dobru, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala, uz obostrano očekivanje da će se dobra komunikacija i razmena relevatnih informacija nastaviti i intenzivirati.

U prethodnom periodu, kako je ocenjeno na sastanku, postignuti su dobri rezultati, zahvaljujući efikasnoj međunarodnoj policijskoj saradnji koja je dovela do rasvetljavanja najtežih krivičnih dela počinjenih na teritoriji obe države.

Policije dve zemlje sarađivale su u akcijama usmerenim na otkrivanje i suzbijanje krivičnih dela prekograničnog kriminala, među kojima su i aktivnosti na presecanju krijumčarskih lanaca opojnih droga i krijumčarenja ljudi.

Na sastanku je dogovoreno da se saradnja policija Srbije i Crne Gore intenzivira konkretnim aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, na operativnom nivou službi kriminalističkih policija, budući da ova vrsta kriminala ne poznaje granice, te je zajednički pristup suzbijanju ovih krivičnih dela neophodan.

Dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje novi sastanak delegacija policija dve zemlje, kako bi se pratila dinamika realizacije zajedničkih aktivnosti usmerenih na otkrivanje, suzbijanje i sprečavanje najtežih krivičnih dela.

Sastanku u Podgorici prisustvovao je i Dejan Kovačević načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.