Arhiva

Rasvetljeno više krivičnih dela izvršenih u Zaječaru i Knjaževcu

22.03.2017.
PU Zaječar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru i Knjaževcu rasvetlili su više krivičnih dela izvršenih u prethodnom periodu.

Zbog sumnje da su izvršili dve teške krađe na području Zaječara, policija je odredila zadržavanje sugrađanima B.S. ( 23 ), M.A. ( 25 ) i S.R. ( 22 ).

Oni se terete da su iz jedne vikendice oduzeli motornu testeru, a iz automobila marke ''pasat'' akumulator, bušilicu i brusilicu. Izvršenjem ovih dela, osumnjičeni su pričinili veću materijalnu štetu.

U Knjaževcu, policija je uhapsila sugrađanina  M.J. ( 23 ), zbog sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i zloupotreba platnih kartica, kao i dela teške krađe i krađe u pokušaju.

On se tereti da je iz kuće oštećenog protivpravno prisvojio torbu u kojoj su se nalazili novac, digitalna kamera i platna kartica. Sumnja se i da je u par navrata, protvpravno prisvojenu platnu karticu neovlašćeno upotrebio tako što je sa bankomata podizao novčana sredstva, koristeći sigurnosni PIN koji se nalazio u torbi. Pričinjena šteta ovim delima procenjuje se na oko 100.000 dinara.

Osumnjičeni će uz krivične prijave biti privedeni nadležnim osnovnim javnim tužiocima.