Arhiva

Iskorišćavanje računarske mreže za krivično delo protiv polne slobode prema maloletnom licu

24.03.2017.
PU Sremska Mitrovica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su uhapsili J. P. (46), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnog dela protiv polne slobode prema maloletnom licu, u vezi krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije.

Sumnja se da je J. P. koristeći lažne profile "Drinko Drinko", "Mali Meda" i "Drinko Janko" putem društvene mreže stupio u kontakt sa maloletnom osobom, nudeći joj novac u zamenu za seksualne usluge.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu - posebno odeljenje za borbu protiv visoko-tehnološkog kriminala.

S obzirom da se sumnja da ima još oštećenih ovim krivičnim delom, policija ih poziva da se jave Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminaliteta Ministarstva unutrašnjih poslova na telefonski broj 011/2743-927.