Arhiva

Rasvetljena 21 krađa

21.03.2017.
MUP

Broj: 225 /17

21. mart 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u odvojenim akcijama uhapsili su dve osobe, koje se sumnjiče da su na području Vračara izvršile više od 21 teške krađe na drzak način, krađe i džepne krađe.

Policija je u prvoj akciji uhapsila petnaestogodišnjeg mladića neposredno nakon što je u ulici Borislava Pekića od ženske osobe ukrao mobilni telefon.

Sumnja se da je ovaj maloletnik izvršio još devet džepnih krađa, uglavnom u Bulevaru kralja Aleksandra, kod Višeg suda u Katanićevoj ulici i na Kalenić pijaci, tako što je od građana na pešačkom prelazu, prilikom razgledanja izloga ili na pijaci, oduzimao novčanike i mobilne telefone.

U drugoj akciji uhapšen je 26-godišnji mladić, zbog sumnje da je izvršio 11 krivičnih dela, od kojih tri teške krađe na drzak način i osam krađa. Krivična dela je najčešće vršio kod Crkve svetog Marka i na Kalenić pijaci, tako što je presretao sugrađanke i otimao im tašne i novac. Takođe, kod Kalenić pijace je često koristio odsustvo i nepažnju građana i iz njihovih nezaključanih automobila krao vredne predmete.

Po nalogu nadležnih tužilaštava, protiv ove dvojice osumnjičenih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.