Arhiva

Ministar Stefanović pohvalio policajce koji su zaplenili više od 120 kilograma različitih narkotika

02.02.2018.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas da je dobrim radom operativaca policije na području Beograda zaplenjeno više od 120 kilograma različitih narkotika...
2018_02_02_Stefanovic_izjava_zaplena vise od 12o kg narkotika

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas da je dobrim radom operativaca policije na području Beograda zaplenjeno više od 120 kilograma različitih narkotika.

Ministar je pohvalio policajce koji su radili na ovom slučaju dodavši da je to još jedan dokaz da je MUP veoma posvećen sklanjanju droge sa naših ulica.

„Kod jednog srpskog i jednog crnogorskog državljanina pronađeno je više od 120 kilograma narkotika, dva pištolja, kao i oprema za proizvodnju i precizno merenje droge. Ovo pokazuje da je policija posvećena sklanjanju droge sa naših ulica, jer ona čini najviše zla našoj zemlji i našoj deci“ istakao je ministar Stefanović.

On je rekao da ohrabruje i pohvaljuje sve policajce koji rade na suzbijanju trgovine narkoticima istakavši da veruje da će i ove godine uložiti maksimalne napore u rešavanju ovog problema.

„Droga mora biti nešto što je potpuno zabranjeno u našoj zemlji, da se oseti da policija snažno radi kako bi pokazala da narko-dileri nisu velika pretnja našoj zemlji i da ih skloni iz svake ulice, da ne budu ispred škola i da svaki čovek u našoj zemlji bude oslobođen straha od ove pošasti“ naglasio je ministar Stefanović.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu danas su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili srpskog državljanina L. P. (1995) i crnogorskog državljanina A. K. (1992) koji su neprijavljeno boravili u jednom stanu u Beogradu, a kod kojih je pronađeno više od 120 kilograma različitih narkotika, kao i dva pištolja.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužiocu.