Arhiva

Stefanović i Prokopčuk razgovarali o unapređenju saradnje dva ministarstva u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala

01.11.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa načelnikom Nacionalnog centralog biroa Interpola Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Prokopčukom...
Stefanović i Prokopčuk razgovarali o unapređenju saradnje dva ministarstva
Stefanović i Prokopčuk razgovarali o unapređenju saradnje dva ministarstva
Stefanović i Prokopčuk razgovarali o unapređenju saradnje dva ministarstva

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa načelnikom Nacionalnog centralog biroa Interpola Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Prokopčukom.

Stefanović i Prokopčuk razgovarali su o unapređenju saradnje dva ministarstva u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala, s posebnim akcentom na suzbijanje ilegelne trgovine narkoticima, trgovine ljudima i saradnje u oblasti borbe protiv viskotehnološkog kriminala.  

Na sastanku je ocenjeno da je saradnja dva ministarstva na izuzetno visokom nivou i izraženo zadovoljstvo razmenom informacija koja se odvija posredstvom dva nacionalna biroa Interpola.

Ministar Stefanović je istakao da je Republika Srbija posvećena međunarodnoj saradnji kriminalističkih policija u okviru Interpola i razmeni informacija u cilju efikasnog suzbijanja svih oblika kriminala.