Arhiva

Sporazum MUP i Huawei, uvođenje eLTE tehnologije

03.02.2017.
Ministar Stefanović istakao je da će saradnja stručnjaka Ministarstva unutrašnjih poslova i kompanije „Huawei“, po osnovu ovog Sporazuma, doprineti modernizaciji i efikasnijem radu srpske policije, a sve u cilju smanjenja stope kriminala i povećanja sigurnosti i bezbednosti građana Republike Srbije...
Sporazum MUP i Huawei, uvođenje eLTE tehnologije
Sporazum MUP i Huawei, uvođenje eLTE tehnologije
Sporazum MUP i Huawei, uvođenje eLTE tehnologije
Sporazum MUP i Huawei, uvođenje eLTE tehnologije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i predsednik kompanije „Huawei Technologies Co. LT“ David Tang potpisali su danas u Beogradu Sporazum o strateškom partnerstvu za uvođenje eLTE tehnologija i rešenja za „Bezbedan grad“ u sistemima javne bezbednosti.

Ministar Stefanović istakao je da će saradnja stručnjaka Ministarstva unutrašnjih poslova i kompanije „Huawei“, po osnovu ovog Sporazuma, doprineti modernizaciji i efikasnijem radu srpske policije, a sve u cilju smanjenja stope kriminala i povećanja sigurnosti i bezbednosti građana Republike Srbije.

Istakavši da Ministarstvo unutrašnjih poslova kontinuirano radi na uvođenju modernih tehnologija, Stefanović je naglasio da MUP „Huawei“ prepoznaje kao kompaniju koja poseduje adekvatne tehnologije koje će omogućiti da Ministarstvo unapredi informaciono  komunikacioni sistem.

„Cenimo spremnost kineskih kompanija i Vlade Narodne Republike Kine da pomognu Republici Srbiji da podizanjem nivoa informaciono komunikacionih sistema i tehničke opremljenosti unapredi bezbednost naših građana“, istakao je potpredsednik Vlade.

Predsednik kompanije „Huawei Technologies Co. LT“ Tang rekao je da je ova kompanija spreman da pomogne Ministarstvu unutrašnjih poslova, da kroz modernizaciju tehnologije savlada bezbednosne izazove i poveća efikasnost.

Projektom „Bezbedan grad“ komunikaciona infrastruktura Ministarstva unutrašnjih poslova biće značajno unapređena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će putem eLTE mreže moći da razmenjuju više informacija, kao što su video sadržaji, ali i da ih koriste za veći protok informacija koje su im potrebne u svakodnevnom radu.

Projekat podrazumava uvođenje inteligentnog video nadzora kojim će se značajno unaprediti efikasnost rada policijskih službenika u cilju povećanja javne bezbednosti, ali i uvođenje tog nadzora u kontrolu saobraćaja, što će doprineti povećanju bezbednost saobraćaja i smanjenju broj saobraćajnih prekršaja.

„Bezbedna grad“ omogućiće uvođenje sitema za bolju regulaciju, u okviru koga će saobraćajni policajci daljinski regulisati saobraćaj uz znatno veću količinu informacija, što će omogućiti da se smanje gužve, posebno u špicu i poveća efikasnost protoka saobraćaja.