Arhiva

Rebić: Hitno pronaći one koji su palili automobile

14.08.2018.
Direktor policije Vladimir Rebić održao je danas sastanak najvišeg rukovodstva Direkcije policije sa načelnicima svih policijskih uprava u Srbiji na kome je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u državi, sa posebnim osvrtom na paljenje automobila prethodnih dana...

Direktor policije Vladimir Rebić održao je danas sastanak najvišeg rukovodstva Direkcije policije sa načelnicima svih policijskih uprava u Srbiji na kome je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u državi, sa posebnim osvrtom na paljenje automobila prethodnih dana.

„Ovi slučajevi unose nemir i osećaj nesigurnosti među građanima, zato sam naložio da se počinioci što pre pronađu i privedu pravdi. Na rasvetljavanju ovih krivičnih dela angažovane su sve nadležne službe, kako u sedištu Direkcije policije, tako i u policijskim upravama u kojima smo imali paljenje automobila. Intenzivno se radi na prikupljanju dokaza kako bi odgovorni za ova krivična dela bili uhapšeni. Oni koji misle da mogu da se ponašaju bahato, neće proći nekažnjeno“ rekao je Rebić nakon sastanka.

Direktor policije ističe da je naložio da se u narednom periodu maksimalno angažuju svi policijski službenici, da se pojača operativni rad i da se preduzmu neophodne mere u cilju povećanja prisustva policije na ulicama.

„Naš zadatak je da građanima pružimo sigurnost i sprečimo izvršenje krivičnih dela i upravo zato sam naložio dodatne mere u cilju unapređenja bezbednosti u Republici Srbiji“ rekao je Rebić.

On je istakao da je na sastanku bilo reči i o dobrim rezultatima nekih organizacionih jedinica policije.

„Zadovoljan sam činjenicom da je granična policija u prethodne dve nedelje imala dobre rezultate u zapleni narkotika i suzbijanju sive ekonomije. Na dva granična prelaza oduzeli su više od 600 kilograma marihuane, dok je u zelenom pojasu na granici prema Crnoj Gori sprečeno krijumčarenje 1450 boksova cigareta“ rekao je Rebić.

On dodaje da su analizirani i dobri rezultati Uprave saobraćajne policije, zahvaljujući čijem aktivnostima je broj poginulih u saobraćajnim nezgodama značajno smanjen.

„Ovi rezultati pokazuju da sistemske mere koje preduzima Ministarstvo unutrašnjih poslova daju dobre rezultate“ objasnio je direktor policije.

Rebić je apelovao na građane koji putuju van zemlje da budu strpljivi zbog dužih zadržava na graničnim prelazima, da se prethodno informišu o dužini čekanja i da koriste alternativne granične prelaze.

„Od početka godine preko svih graničnih prelaza prešlo je oko 45 miliona putnika, što je za oko 3 miliona više u odnosu na isti period prethodne godine. Zbog velikih gužvi angažovani su svi raspoloživi resursi i kapaciteti Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bismo smanjili vreme čekanja na graničnim prelazima“ kaže Rebić.