Архива

Стефановић и Пинтер потписали споразум о отварању два нова гранична прелаза између Србије и Мађарске

09.02.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић потписао је у Будимпешти са мађарским министром унутрашњих послова Шандором Пинтером споразум који предвиђа отварање два нова гранична прелаза између наших земаља...
2018_02_09_Stefanovic i Pinter_Sporazum

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић потписао је у Будимпешти са мађарским министром унутрашњих послова Шандором Пинтером споразум који предвиђа отварање два нова гранична прелаза између наших земаља.

Допуном Споразума између Владе Републике Србије и Владе Мађарске о граничној контроли у друмском, железничком и водном саобраћају предвиђено је да се у априлу отвори гранични прелаз Растина–Бачстентђерђ, док ће прелаз Рабе–Кибекхаза почети са радом након што се обезбеди адекватна инфраструктура, неопходна техничка и материјална средства, као и опрема.

Министри Стефановић и Пинтер данас су имали и билатерални састанак на коме су разговарали о даљем унапређењу сарадње две полиције у области борбе против организованог криминала која је, према оцени министара, из године у годину све боља.

Стефановић и Пинтер разговарали су и о проблему ирегуларних миграција, али и другим важним питањима у области полицијске сарадње.