Архива

Стефановић: Сваки напад на полицајца треба да добије најоштрији одговор државе, зато што је напад на полицију, напад на Србију

10.03.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас, поводом новог случаја напада на полицијске службенике, који су упркос томе успели да спрече покушај крађе у Бору, да ће предложити што хитније измене закона којим ће се пооштрити казне за нападе на припаднике МУП-а...
2018_03_Stefanovic

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас, поводом новог случаја напада на полицијске службенике, који су упркос томе успели да спрече покушај крађе у Бору, да ће предложити што хитније измене закона којим ће се пооштрити казне за нападе на припаднике МУП-а.

„Сваки напад на полицајце мора бити најоштрије санкционисан и у том смислу ћемо предложити Министарству правде промене закона који ће значити оштрије кажњавање свих оних који се дрзну да тако нешто учине. Сваки напад на полицајца треба да добије најоштрији одговор државе, зато што је напад на полицију, напад на Србију“ рекао је министар Стефановић.

Министар је рекао да жели да пружи пуну подршку припадницима Министарства унутрашњих послова који обављају можда најтежи посао у Србији.
 
„Њихове интервенције често прати велика опасност и полицајци ризикују животе приликом сваког изласка на терен. Зато дајем пуну подршку свим припадницима Министарства унутрашњих послова који свакодневно интервенишу, који чувају јавни ред и мир и који се својим радом труде да Србија буде максимално безбедна“ истакао је министар Стефановић.