Архива

Важење Посебног колективног уговора продужено на још годину дана

13.02.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и председавајући Председништва Независног синдиката полиције (НСП) Велимир Лукић потписали су данас споразум којим је важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике, и анекса тог уговора, продужено на још годину дана...
Важење Посебног колективног уговора продужено на још годину дана
Важење Посебног колективног уговора продужено на још годину дана
Важење Посебног колективног уговора продужено на још годину дана
Важење Посебног колективног уговора продужено на још годину дана

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и председавајући Председништва Независног синдиката полиције (НСП) Велимир Лукић потписали су данас споразум којим је важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике, и анекса тог уговора, продужено на још годину дана.

„Ово је важан тренутак, јер ћемо након усвајања измена и допуна Закона о полицији наставити са преговорима и потрудити се да у наредном периоду пронађемо моделе за још бољу заштиту полицијских службеника и њихово  материјално и техничко опремање“ рекао је Стефановић по потписивању споразума. 

Министар је поручио да су напади на полицијске службенике недопустиви и да ће се наставити разговори у правцу проналажења начина да се полицајци што боље заштите од свакога напада.

„Са представницима Независног синдиката полиције наставићемо разговоре како да пооштримо казнену политику у свим случајевима у којима се неко дрзне да удари на полицајце“ истакао је Стефановић.

Министар је додао да ће се у наредном периоду наставити разговори и о новим униформама, возилима и просторијама.

„Драго ми је да имамо подршку људи из синдиката који у тешким разговорима увек траже више за припаднике Министарства, али имају и довољно разумевања за стање у држави и свесни су да и полиција мора да прати реалан  тренд раста бруто друштвеног производа, односно економије земље“ рекао је Стефановић.

Министар се Независном синдикату полиције захвалио и на подршци у заједничкој борби да људи у полицији могу да конкуришу за добијање нових станова под посебним условима, нову опрему и униформу, као и све друго што ће бити обезбеђено у 2018. години.

Председавајући Председништва НСП Велимир Лукић прецизирао је да је рок важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике и његовог анекса, који гарантује да ће се на припаднике МУП-а примењивати прописи који су бољи по њих, продужен на годину дана.

„Потписивањем овог Споразума добили смо довољно времена да по усвајању измена и допуна Закона о полицији благовремено урадимо нови Посебан колективни уговор за полицијске службенике“ рекао је Лукић.