Архива

Злато и две бронзе припадницима Специјалне антитерористичке јединице

23.05.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Прецизност, снага, брзина - мото je Међународне федерације практичног стрељаштва, али и припадника Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Србије који су освојили златну и две бронзане медаље на деветом међународном такмичењу у практичном стрељаштву „OPEN DELTA CUP IX“ одржаном овог викенда на стрелишту у бази САЈ- а.

Најбољи српски практични стрелац у категорији „Продукција“ Љубиша Момчиловић освојио је златну медаљу, победивши ривале из Чешке и Словеније, док је у екипној конкуренцији наш тим „Делта“ освојио две бронзане медаље, у категоријама „Продукција“ и „Стандард“. Бронзане медаље у овим категоријама припале су Љубиши Момчиловићу, Николи Месарецу, Огњену Стевиловићу, као и Спасоју Вулевићу, Драгану Барашину и Владану Мирковићу.

Практично стрељаштво је атрактиван, динамичан стрељачки спорт у коме се симулира гађање ватреним оружјем и бојевом муницијом у реалним ситуацијама. Овај спорт има велики утицај на повећање безбеднoг руковања ватреним оружјем и део је редовне обуке припадника полиције и војске широм света како би се унапредиле њихове тактичке способности.

У категорији „Продукција“ користи се искључиво оружје које нема никаквих прерада у односу на фабричку израду, док се у категорији „Стандард“ користе пиштољи и револвери који могу имати одређене модификације, али стриктно по одређеним прописима.

Иза успеха наших такмичара из САЈ-а стоји континуиран рад и озбиљан приступ  како према послу тако и према спорту.

На такмичењу, чији су овогодишњи организатори и домаћини били припадници САЈ-а који наступају у оквиру Клуба практичног стрељаштва „Делта“, надметало се више од 150 стрелаца из 25 земаља - Србије, Бугарске, Мађарске, Словеније, Црне Горе, Русије, Чешке, Словачке, Израела, Северне Ирске, Немачке и других земаља.

Иако су сви учесници имали само речи хвале за одличну организацију такмичења, за припаднике САЈ-а, како су нам рекли, овај Делта куп представља загревање за Европско првенство у практичном стрељаштву, које ће се по други пут одржати у бази САЈ-а 2019. године.