Архива

Ухапшени због злоупотребе положаја

12.04.2017.
МУП

Београд

Број: 303/17

12. април 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су пет особа због     постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба положаја  одговорног лица чиме су оштетили буџет Републике Србије за више од четири милиона динара.

Осумњичени су кривична дела извршили на тај начин што су у поступку регистрације возила сачињавали фалсификоване уплатнице које су са осталом документацијом предавали на шалтерима МУП-а, на основу чега су им издаване регистрационе налепнице. Осумњичени су их предавали власницима возила којима су вршили услугу регистрације.

Осумњичени Љ.С.(1973) се терети да је као одговорно лице једне агенције за регистрацију возила, од 2014. до 2015. године извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, док се осумњичени М.К. (1962) одговорно лице техничког прегледа, Ж.С. (1979), А. Н. (1981) и Н.Г. (1968) радници техничког прегледа терете да су извршили кривично дело помагање злоупотребе положаја одговорног лица оштетивши буџет Републике Србије.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Другом основном јавном тужилаштву у Београду.