Архива

Расветљене крађе и тешке крађе у Нишу

26.04.2017.
ПУ Ниш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су И. И. (1997), због постојања основа сумње да је током ове године организовао групу малолетника са којима је пресретао возаче аутомобила на углу улица Шумадијске и Ивана Милутиновића и пљачкао их.

Сумња се да је ова група на истом месту и на исти начин пресретала возаче који су се враћали из оближњег великог тржног центра и отимала им робу из аутомобила.

Хапшењем осумњиченог расветљено је седам кривичних дела крађа и тешких крађа на нарочито опасан и дрзак начин у улицама Ивана Милутиновића, Шумадијској према насељу Медошевац и Улици Косте Абрашевића. 

Приликом претреса куће у којој живе осумњичени малолетници, полиција је  пронашла и одузела предмете за које се сумња да потичу из кривичних дела: алуминијумске мердевине, моторне и електричне тестере, брусилице,  исправљач за пуњење акумулатора и друго.

И. И. је, по налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу, одређено задржавањe до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен тужилаштву.

Против малолетних особа, осумњичених да су учествовале у извршењу ових кривичних дела поднете су кривичне пријаве у редовном поступку, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу.