Архива

Арсов апеловао на мотоциклисте да поштују саобраћајне прописе

10.04.2017.
МУП

Број: 298/17

10. април 2017. године

Саобраћајна полиција у наредном периоду обављаће појачану контролу саобраћаја, посебно везано за прекршаје које чине возачи мотоцикала, изјавио је данас начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов, који је апеловао на возаче, посебно мотоциклисте, да поштују саобраћајне прописе.

Подсетивши на неколико саобраћајних незгода протеклих дана, у којима су страдали мотоциклисти, Арсов је упозорио да трећина возача мотоцикала нема одговарајуће дозволе и да није мали број оних који возе под дејством алкохола.

„Припадници Управе саобраћајне полиције појачаће активности ка свим учесницима у саобраћају, а нарочито према возачима мотоцикала, пре свега у откривању прекршаја прекорачења брзине, вожње под утицајем алкохола, непоседовања одговарајуће категорије возачке дозволе“, најавио је Арсов.

Он је додао да ће појачано бити контролисани и они који угрожавају безбедност возача мотоцикала и мопеда, вршењем прекршаја попут непропуштања возила, недавања показивача правца приликом скретања.

Арсов је указао на то да ће саобраћајна полиција користити и мотоцикле, више него што је до сада било уобичајено, међу којима и „пресретаче“.

Начелник саобраћајне полиције апеловао је на возаче да поштују саобраћајне прописе како би сачували своје животе, али и животе других учесника у саобраћају.