Архива

Марић наложио мониторинг због могућих локалних изливања

18.04.2017.
МУП
Марић наложио мониторинг због могућих локалних изливања
Марић наложио мониторинг због могућих локалних изливања

Београд

Број 320/17

18. април 2017. године

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је данас да је Сектор за ванредне ситуације, с обзиром на најављене падавине, упозорио све општинске штабове да се подигне степен приправности и да се ради двадесетчетворочасовни мониторинг Западне Мораве и Колубаре и њихових притока, док падавине не престану.

„Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода у наредних 48 сати очекује се већа количина падавина на територији Републике Србије, чак и снег у планинским пределима“, рекао је Марић и указао да су због тога могућа локална изливања на Западној Морави и Колубари, као и на њиховим притокама.

„Сектор за ванредне ситуације у току јучерашњег дана упутио је упозорање свим општинским штабовима да се подигне степен приправности, да се ради двадесетчетворочасовни мониторинг свих притока и да се рагује по потреби“, рекао је Марић.

Према његовим речима, сви капацитети СВС у наредних 48 сати биће стављени у потпуну  приправности док падавине не прођу.