Архива

Полицајац пронашао бебу остављену у шумарку и спасио од чопора паса

24.05.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Полицајац пронашао бебу остављену у шумарку и спасио од чопора паса
Полицајац пронашао бебу остављену у шумарку и спасио од чопора паса

Пoлицајац Полицијске испоставе Миријево Златко Марковић (46), спасио је од чопора паса једногодишњу девојчицу коју је пронашао у понедељак увече у шумарку у Устаничкој улици.

"Случајно сам из кола погледао ка шумарку. Учинило ми се да сам угледао лутку, а онда сам видео да се помера и да у том правцу иде пет, шест паса луталица. Следио сам се и истрчао из кола. Угледао сам бебу и појурио ка њој", прича Марковић који у том тренутку није био на дужности.

Пожртвовани полицајац каже да је у том тренутку зачуо плач бебе и муњевито реаговао.

"Пси су нам се приближавали. Узео сам је у наручје, престала је да плаче и одмах се умирила. Пси су већ дошли до нас и држећи бебу у рукама покушао сам да их растерам", прича полицајац и објашњава да је читава драма трајала неколико минута који су му изгледали као вечност.

Збуњен и затечен како се беба нашла ту, окретао се и погледом тражио родитеље. Никога није било. Отишао је до оближње ауто перионице, али ни тамо нико ништа није знао.

Позвао је колеге који су брзо стигли. Док их је чекао, погледао је да ли беба има видљивих повреда, а потом узео јакну из кола и умотао је. У то време стигли су и лекари Хитне помоћи.

"Лекари су покушали да је узму. Ручицама је стезала моју дуксерицу и грчевито се држала за мене. Раздвојили су нас и потом је унели у кола. Гледао сам како се удаљавају", каже Златко Марковић.

Сео је у кола и кренуо ка кући. Каже све време је размишљао колико је срећан што је успео да спасе једну бебу. И сам има двоје деце, двадесетдвогодишњу ћерку и двадесетогодишњег сина.

"Неизмерно волим децу. Нисам могао да верујем какви су то људи који су могли да ту оставе беспомоћну бебу", каже Златко.

Иначе, Златко Марковић ради у полицији пуних 26 година, прво у Полицијској станици Звездара, а сада у Полицијској испостави Миријево.