Архива

Касалица: Проверите важност личних карата и благовремено поднесите захтев за замену

24.03.2017.
MУП

Београд,

Број: 242/17

24. март 2017. године

Начелница Управе за управне послове Министарства унутрашњих послова Зорица Касалица подсећа грађане да провере важност личних карата и благовремено поднесу  захтев за замену уколико је њихов рок важења истекао, како би могли да остварују своја права, укључујући и бирачко право.

„Приликом подношења захтева за замену личне карте издаје се потврда о поднетом захтеву. Сви шалтери Министарства унутрашњих послова радним данима раде у две смене, а организован је рад и суботом и недељом како би сви грађани могли поднети захтев за замену личне карте“, рекла је Касалица.

Како је нагласила, приликом подношења захтева за замену личне карте потребно је понети истеклу личну карту, као и дати сагласност да Министарство унутрашњих послова по службеној дужности прибави извод из матичне књиге рођених и уверење о држављанству, уколико то грађанин жели.

„Уколико је грађанин већ поседовао биометријску личну карту није неопходно прибављати документацију, с обзиром на то да у базама Министарства унутрашњих послова подаци постоје“, поручила је Зорица Касалица.