Архива

Расветљено шест превара којима су грађани оштећени за 9.300 евра

05.06.2017.
ПУ Сомбор
Расветљено шест превара којима су грађани оштећени за 9.300 евра
Расветљено шест превара којима су грађани оштећени за 9.300 евра

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору расветлили су шест превара у којима су грађани оштећени за 9.300 евра и 35.000 динара и ухапсили Б. В. (1969) из Сомбора који се терети да је учинио ова кривична дела.

Постоји основ сумње да је Б. В, који се бавио продајом филтера за пречишћавање воде, у дужем временском периоду на територијама полицијских управа у Сомбору и Суботици, оштећене довео у заблуду, узимајући им новац, који није вратио.

Б. В. се терети да је једном суграђанину продао филтере за пречишћавање воде за 900 евра, а потом од њега два пута позајмио укупно 8.000 евра како би наводно преузео робу која чека на царини.

Сумња се и да је од двојице оштећених тражио да инвестирају новац у његов посао, под изговором да ће им вратити, као и да је од једног мушкарца узео апарат да га прода, уз обећање да ће му новац дати у року од седам дана.

Судија за претходни поступак Б. В. је, по предлогу основног јавног тужиоца у Сомбору, одредио притвор до 30 дана.

Пошто се сумња да има више оштећених него што је досадашњим радом утврђено, полиција их позива да се, уколико препознају осумњиченог на фотографији, јаве у Полицијску управу у Сомбору или на број телефона 192.