Архива

Осумњичени у Малом Зворнику напао полицајце

22.03.2017.
МУП

Број: 231/17

22. март 2017. године

Министарство унутрашњих послова обавештава јавност да је данас у Полицијској станици Мали Зворник, осумњичени А.С. (1994) приликом извођења из просторије за задржавање физички напао полицијског службеника и отео му службени пиштољ, као и да је потом, приликом кошкања са другим полицајцем који је покушао да га савлада, повређен.

Наиме, А.С. је прво физички напао полицајца коме је отео пиштољ, који је репетирао. У помоћ повређеном полицајцу притекао је други полицијски службеник, који се налазио у другој просторији и који је осумњиченог упозорио да спусти оружје.

Осумњичени се оглушио о наређење и физички напао другог полицајца, коме је задао више удараца пиштољем по глави. У кошкању између осумњиченог и полицијског службеника, који је покушао да га савлада, дошло је до опаљења из службеног пиштоља и повређивања осумњиченог.

 Осумњичени је савладан и упућен у здравствену установу, где су му на инсистирање лекара због прегледа скинуте лисице. А.С. је то искористио и поново напао полицијског службеника.

 А.С. је било одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.