Архива

Нетачни наводи о закаснелом реаговању припадника Ватрогасно-спасилачких јединица у селу Вајска

17.09.2017.
МУП

Број: 758/17
17. септембар 2017. Године

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова саопштава да су наводи о јучерашњем пожару у селу Вајска који су се појавили у појединим медијима о закаснелом реаговању припадника Ватрогасно-спасилачких јединица апсолутно нетачни.

 „По дојави о пожару која је примљена у 08.36 часова на лице места одмах је упућено једно возило са ватрогасцима-спасиоцима из Ватрогасно-спасилачке јединице Бач, која је удаљена од села Вајска 17 километара. Време доласка припадника ВСЈ Бач на место догађаја је у 08.55 часова што је снимљено у оперативном центру у Новом Саду и лако се може проверити“ рекао је Предраг Марић, помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације.

 Напомињемо да Сектор поседује тонске записе о свему наведеном.

„Такође, повучена је и пасивна смена Ватрогасно-спасилачке јединице Бач која је стигла на место догађаја у 09.05 часова, а потом је стигла и подручна ВСЈ Бачка Паланка у 09.45 часова“ рекао је Марић.

На гашењу пожара, у којем је горела породична кућа површине око 140 м2 и који је у потпуности угашен у 14.10 часова, учествовало је укупно 5 возила са 7 ватрогасаца-спасиоца.