Архива

Полиција спречила бомбашки напад, осумњичени страдао приликом интервенције

28.09.2017.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву синоћ су у близини аутобуске станице покушали да ухапсе Д. Ј. (1985) због претњи да ће бацити експлозивну направу на полицијску станицу у овом граду, али и сумње да је у претходних неколико дана извршио више тешких крађа.

Међутим, Д. Ј. је том приликом извадио ручну бомбу и запретио да ће је бацити на полицајце. Припадници МУП-а су касније успоставили контакт путем мобилног телефона са Д. Ј., али упркос преговорима, он није желео да се преда.

Након тога полицијски службеници су лоцирали кућу у Улици Божидара Милуновића, где се са бомбом скривао осумњичени Д. Ј., а у објекту се, у том тренутку, налазило још десет особа, међу којима и једна осамнаестомесечна беба и четворо деце од 6 до 13 година. Ту је била и његова петнаестогодишња девојка.

Пошто је претио да ће бацити бомбу, припадници полиције су били приморани да упадну у кућу, а Д. Ј. је тада покушао да исту активира, због чега су га полицајци лишили живота.

Један од полицијских службеника је присебном и брзом интервенцијом успео је да дође до Д. Ј., пре него што је бацио бомбу, и тако спречи далеко већу трагедију у којој су могла да страдају деца и остали присутни у кући.