Архива

Министарство унутрашњих послова Републике Србије наставља одлучну и бескомпромисну борбу у сузбијању трговине наркотицима и оружјем

12.11.2017.
MУП

Министарство унутрашњих послова Републике Србије наставља одлучну и бескомпромисну борбу у сузбијању трговине наркотицима, што најбоље потврђују и остварени резултати у 2017. години. У првих 10 месеци полиција је запленила 3,44 тоне различитих наркотика, као и 342.303 опијата у комадима.

Припадници Министарства унутрашњих послова су, између осталог, запленили 3,27 тона марихуане,  50,5 килограма амфетамина, 14,5 килограма хероина, 14,5 килограма екстазија, 12,4 килограма кокаина и 3,2 килограма хашиша. Највише наркотика заплењено је на територији Београда, Сомбора и Сремске Митровице, а због сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, полиција је у првих десет месеци ухапсила 432 особе.

“Борба против наркотрафикинга један је од приоритета Mинистарства унутрашњих послова. Нећемо стати ни у наредном периоду и бићемо апсолутно посвећени овом послу, све док постоји и један нарко-дилер који покушава да трује нашу децу на улицама Србије“ поручио је потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић.

Такође, на територији Србије ове године откривене су и 33 илегалне лабораторије за производњу наркотика, од чега су се 32 користиле за марихуану, док је на територији Београда откривена и прва лабораторија за производњу екстазија.

Припадници Министарства унутрашњих послова показали су одлучност и у сузбијању нелегалне трговине оружјем. У периоду од 1. јануара до 1. новембра 2017. године у полицијским акцијама заплењено је 1.035 комада ватреног оружја и око 20.000 комада муниције.

Међу одузетим оружјем највише је било пиштоља - 395 и пушака - 327.  Највише оружја одузето је на територији Београда, Пирота и Краљева. У овом периоду због недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја ухапшено је 78 особа.