Архива

И на одмору у служби грађана

19.09.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

„Талас је преклопио дечака и повлачио га у дубину. Ускочио сам у море, допливао до дечака и ухватио га око струка. Чврсто сам га држао док су нас таласи и даље преклапали. Успео сам да после неколико минута да га извучем на обалу“, тако своју причи започиње полицајац Марко Типсаревић, који је на годишњем одмору у Добрим Водама у Црној Гори спасио тринаестогодишњег дечака.

Типсаревић каже да је седео на плажи и да је у једном моменту угледао дете које је било у води и махало ка обали.

„Приметио сам да нешто није у реду и да таласи одвлаче дечака све даље од обале“, објашњава Типсаревић и каже да је одмах ускочио у море и запливао ка дечаку.

Истиче да је дете све време чврсто држао плашећи се да му не исклизне из руке, али да је успео да се докопа обале и извуче дечака. Убрзо по изласку на обалу, Типисаревић је у мору угледао мушкарца, који је покушавао да се приближи обали, али су га таласи враћали назад. Поново је ушао у море и помогао човеку, за кога је касније сазнао да је дететов отац.

Типсаревић истиче да су тог дана били велики таласи, који представљају изазов и за највештије пливаче – „ Тог дана, спасиоци су имали пуне руке посла, већ су извукли две старије особе из мора и одвели до Хитне помоћи. Зато тог тренутка и нису били на плажи".

Иначе, ово није први пут да је Марко Типсаревић некоме помогао. Током једне ванредне ситуације, по великим сметовима, са колегама је ишао километар и по како би дошли до куће девојчице којој је била потребна помоћ. 

"Сећам се да нам је тада доктор рекао да смо дошли десетак минута касније, није сигуран да би успео да помогне девојчици. Али такав је полицијски позив, у крви нам је да помажемо људима", каже Типсаревић, који је иначе завршио 33. класу Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици.