Архива

У акцији МУП-а Србије, тужилаштва, немачке полиције и царине, откривена лабораторија за узгој марихуане и ухапшени осумњичени

30.11.2017.
МУП
Заједничка акција српске и немачке полиције, српског тужилаштва и немачке царине
Заједничка акција српске и немачке полиције, српског тужилаштва и немачке царине

Број: 954/17
30. новембар 2017. године

Након вишемесечног опсежног рада  припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије Службе за борбу против организованог криминала, Тужилаштва за организовани криминал, немачке полиције и царине, у близини Франкфурта, откривена је лабораторија за узгој марихуане, заплењено  седам килограма сканка и 1.500 стабљика марихуане и  ухапшено пет особа из Србије.

Ухапшени су Р. П. (1984), из Куле, Ј. В. (1970) из Новог Сада, И. И. (1987) из Београда, Ј. В. (1982.) и Г. И. (1986) обојица из Црвенке, због сумње да су као организована криминална група трговали наркотицима.

Постоји основи сумње да су осумњичени у дужем временском периоду узгајали марихуану и продавали на територијима европских земаља.

У хали од 300 квадратних метара, у месту Келкхајм, покрајина Хесен, која је подељена на два нивоа, била је инсталирана професионална опрема за узгајање марихуане. Приликом претреса просторија,  полиција је пронашла и одузела укупно 1.500 стабљика марихуане спремне за брање и седам килограма сканка, као и 1.700 евра у готовини.

Осумњиченима је одређен притвор.