Архива

Ухапшен осумњичени да је при покушају бекства напао полицајце

30.09.2017.
МУП
Ухапшен осумњичени да је при покушају бекства напао полицајце
Ухапшен осумњичени да је при покушају бекства напао полицајце

Број: 790/17
30. септембар 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д. З. (1995) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела напад на службено лице у вршењу службене дужности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Припадници полиције су јутрос око 7 часова, у Савској улици, зауставили возило „bmw x6“, а приликом легитимисања, осумњичени је понудио новац полицијским службеницима како би одустали од даље контроле.

Полицијски службеници су новац одмах одбили, а Д. З. је након тога покренуо возило како би побегао. Двојица полицијских службеника су кренули да га зауставе, а он им је, док је аутомобил био у покрету, задао више удараца песницом у пределу главе и тела како би их изгурао из возила.

Обојица су том приликом повређена, али су успели да спрече бекство осумњиченог. Приликом прегледа возила полиција је пронашла и пиштољ за који осумњичени није имао дозволу.

Након утврђивања идентитета осумњиченог установљено је да је за истим расписана и судска потрага због кривичног дела убиство у покушају, јер је како се сумња, априла ове године, у Винчи, испалио више хитаца у тридесетдвогодишњег младића и ранио га у стомак.

Осумњиченом Д. З. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз одговарајуће кривичне пријаве, бити спроведен Вишем јавном тужилаштву.