Архива

Осумњичени да су фингирањем саобраћајних несрећа од осигуравајућих друштава присвојили око четири милиона динара

05.12.2017.
МУП

Број: 974/17
05. децембар 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су шест   особа, међу којима су два адвоката, осумњичених да су током 2013. и 2014. године на основу фингираних саобраћајних незгода и фалсификоване документације од осигуравајућих друштава противправно присвојили око четири милиона динара.

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела превара у осигурању, фалсификовање исправе и навођење на оверавање неистинитог садржаја ухапшени су адвокати Д.М. (1980) и А.Ш. (1974), док се Б.С. (1987), С.М. (1965), А.Р. (1989) и Ј.А. (1988) сумњиче да су починили кривична дела превара у осигурању и навођење на оверавање неистинитог садржаја.

Осумњичени се терет да су фингирали саобраћајне незгоде на територији Београда, тако што су у контролисаним условима правили судар између аутомобила и оштећења на њима.

Како се сумња, као возила која су изазвала саобраћајне незгоде, осумњичени су користили возила ниже класе и вредности, регистрована у Србији, а као оштећене аутомбиле високе класе и вредности, регистрована у власништву иностраних рент а кар агенција.

Сумња се да су након тога различитим осигуравајућим друштвима подносили фалсификовану документацију и на тај начин раднике осигуравајућих друштава доводили и одржавали у заблуди, лажним приказивањем чињеница у вези са штетним догађајем, висином штете и другим чињеницама релевантним  за подношење одштетних захтева.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Првом основном јавном тужилаштву у Београду.