Архива

Посета колега из полиције Шпаније

06.02.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

У оквиру четвородневне посете Министарству унутрашњих послова Републике Србије,  делагација полиције Краљевине Шпаније, коју је предводио генерални директор шпанске полиције Херман Лопез Иглесијас посетила је Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић, начелник Центра Желимир Мрдаљ и њихови сарадници представили су колегама из Шпаније организацију и начин рада Сектора за људске ресурсе у чијем се склопу налази и Центар за основну полицијску обуку.

Представници шпанске полиције посебно су били заинтересовани за начин и услове извођења наставе, као и правне аспекте рада Центра и његов положај у оквиру Министарства унутрашњих послова.

Током посете делегације полиције Шпаније експерти две полиције разменили су искуства у области борбе против свих видова криминала, а оцењено је и да постоји простора за даљим унапређење сарадње српске и шпанске полиције.

Директор полиције Краљевине Шпаније Херман Лопес Иглесијас је, на крају посете, домаћинима уручио икону Светог Аранђела, заштитника шпанске полиције