Архива

Ухапшен због сумње да је мушкарца из Београда оштетио за више од 56.000 евра

15.05.2018.
MУП

   Београд,

   Број: 361 /18

   15. мај 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу ухапсили су М. П. (1984), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара којим је тридесетосмогодишњег мушкарца из Београда оштетио за више од 56.000 евра.

Он се терети да се, у септембру прошле године, на основу познанства са оштећеним Београђанином са којим је раније пословно сарађивао, договорио да му преко своје шпедиције оцарини аутомобил "волво". На основу тог договора мушкарац је довезао аутомобил у Шабац и осумњиченом М.П. са комплетном документацијом предао возило, као и 6.100 евра на име трошкова царињења. Тада су се и договорили да се аутомобил оцарини у року од две недеље.

Након месец дана, М.П. је позвао оштећеног да дође у Шабац како би превезли возило до царине, што је он и учинио, а тада је и последњи пут видео свој аутомобил.

Мушкарац се потом више пута телефоном интересовао за свој аутомобил и добијао одговор да ће се ускоро све решити. Током тих разговора, М.П. је од њега тражио да му позајми 13.000 евра како би исплатио заостале дугове у царини и да ће, по пријему новца, оцаринити и његов аутомобил а позајмљени новац му вратити у ратама.

У међувремену, након што је позајмио тражени новац, мушкарац се чуо са оцем осумњиченог који га је обавестио да не могу да оцарине возило и да ће му вратити аутомобил и новац у ратама. Од укупног новца који је оштећени дао, враћено му је само 4.800 евра.

На овај начин мушкарац из Београда је, како се сумња, оштећен за 14.300 евра и аутомобил чија се вредност процењује на око 42.000 евра.

По налогу Основног јавног тужилаштва, М. П. је одређено задржавање до 48 часова након чега je, уз кривичну пријаву, приведен тужиоцу.

Судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.