Архива

Три особе, међу којима су двојица полицијских службеника, ухапшене у две одвојене акције

30.05.2018.
МУП

Број: 410/18
30. мај 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова - Сектора унутрашње контроле,  по налогу посебних одељења за борбу против корупције надлежних тужилаштава,.

У првој акцији, у сарадњи са полицијским службеницима у Новом Саду, по налогу Посебног одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су полицијској службеника Полицијске станице Врбас И.С. (1970), због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Полиција је ухапсила  и његовог сина М.С. (1993) због постојања  основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом њихове породичне куће пронађено је два килограма и 600 грама марихуане упаковане у шест пакета, три пиштоља, 150 комада муниције различитог калибра, оквире за пиштоље и аутоматске пушке, као и 2.200 евра.

У другој акцији, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе у  Јагодини, по налогу Посебног одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапшен је полицијски службеник Полицијске управе у Јагодини, Д.Ђ. (1974), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је он у 2017. години у више наврата, омогућио издавање пробних возачких дозвола, као и упис нове категорије за возила, особама које нису имале положене возачке испите, односно нису испуњавале услове прописане Законом о безбедности саобраћаја.

Полиција је против одговорних грађана, којима су издате ове дозволе, поднела кривичне пријаве у редовном поступку.

Тројица осумњичених ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежним тужилаштвима у Новом Саду и Краљеву.