Архива

Награде за најбољу полицајку и ватрогасца

22.05.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Награде за најбољу полицајку и ватрогасца
Награде за најбољу полицајку и ватрогасца
Награде за најбољу полицајку и ватрогасца
Награде за најбољу полицајку и ватрогасца
Награде за најбољу полицајку и ватрогасца

Наградe полицајца и ватрогасца месеца, које додељује Скупштина општине Земун, за изузетне резултате, за април месец припале су Јелени Радовановић, из Одсека за сузбијање криминалитета у земунској Полицијској станици, и Светиславу Чавићу командиру Ватрогасно-спасилачког одељења Земун.
Јелена Радовановић, како су образложили у општини, заслужила је ово признање јер је током протеклог месеца, као вођа групе за сузбијање насиља у породици у оквиру овог Одсека, благовременим и професионалним понашањем, заједно са својим колегама, значајно допринела сузбијању и санкционисању овог кривичног дела.

„Ово признање није само моје, већ припада свим мојим сарадницима, који са много воље, крајње професионално и пожртвовано, не осврћући се на радно време, раде свој посао“, каже она и додаје да је веома задовољна што је њихов рад препознат.

Према њеним речима, признање за њу лично представља велику сатисфакцију и подстрек да и даље, са несмањеним ентузијазмом и енергијом, ради на заштити безбедности суграђана.

„У Министарству радим од 2006. године и од првог дана знала сам да сам одабрала хуману професију која ми омогућава да помогнем другима“, истиче Јелена Радовановић.

И ватрогасац Светислав Чавић, који ради у Министарству скоро 20 година, истиче се посебним залагањем, пожртвованошћу и професионализмом.

 Чавићев шеф Милорад Крешевљак каже да о раду најбољег ватрогасца априла говоре бројна признања које је добио за свој рад, међу којима је и награда „Светислав Стојановић“.

„Чавић је кренуо стопама свог оца, који је био ватрогасац добровољац. Учествовао је у многим акцијама у којима је било потребно муњевито реаговати како би се спасили животи људи и њихова имовина.  Током претходног месеца, на нашем подручју интервенисали смо много пута, а његовом присебношћу и храброшћу колеге са којима је кротио ватрену стихију остали су неповређени“, каже Крешевљак.