Архива

Ухапшени осумњичени за превару

09.02.2018.
ПУ Нови Сад

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, у сарадњи са Сектором унутрашње контроле, ухапсили су Новосађане Д. И. (41) и А. И. (38), због постојања основа сумње да су учинили кривично дело превара, као и Л. Ј. (32) и полицијског службеника М. П. (27), осумњичене за помагање у извршењу овог кривичног дела.

Сумња се да је М. П. који није био на дужности, у децембру прошле године своју службену легитимацију дао осумњиченим Д. И. и А. И. а потом зауставио возило у коме су била двојица држављана Босне и Херцеговине.

Затим су се Д. И. и А. И. којима је претходно Л.Ј. дојавио кретање возила и информацију о новцу, држављанима Босне и Херцеговине лажно представили као полицајци и, како се сумња, одузели им 14.000 евра, односно део укупне суме коју су носили, како их не би привели због наводног прекршаја.

Приликом хапшења, код Д. И. и А. И. је пронађена нелегална муниција, па се њих двојица терете и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полицијском службенику М. П. судија за претходни поступак одредио је притвор до 30 дана, а тројица осумњичених задржани су до 48 сати и биће доведени на саслушање у законском року.