Архива

Одржан први меморијални турнир у малом фудбалу "Ненад Стојадиновић – Буки"

09.02.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Први меморијални турнир у малом фудбалу посвећен Ненаду Стојадиновићу, полицајцу из Београда који је изгубио живот пре годину дана током потере за осумњиченима на Смедеревском путу, одржан је у седишту Полицијске управе за град Београд. Идеја да на овај начин сачувају успомену на трагично настрадалог колегу, али и да са његовом храброшћу и пожртвованошћу упознају неке нове генерације које су изабрале полицијски позив потекла је од оних са којима је радио.

Бошко Секуловић, шеф Одсека за сузбијање деликата на моторним возилима који је и био Стојадиновићев шеф, каже за Полицију данас да Ненада колеге памте као изузетног човека, пријатеља и професионалца. Пуних 11 година радио је на најтежим пословима, часно и поштено борио се против криминала, често ризикујући живот. За свој рад више пута је био награђиван.

„Зато ће овај турнир који носи његово име постати традиционалан. Жеља нам је да окупимо више екипа, не само из полиције, за шта већ сада постоји велико интересовање. Већ од следеће године турнир ће бити хуманитарног карактера и помагаћемо онима којима је у том тренутку помоћ најпотребнија“, објашњава Секуловић.

На турниру који је трајао од 30. јануара до 7. фебруара учествовало је девет екипа из одељења Управе београдске криминалистичке полиције. У свакој екипи било је по осам такмичара, а прво место освојили су полицајци Одељења за сузбијање имовинских деликата који су у финалу победили колеге Одељења за сузбијање привредног криминалитета. Треће место заузели су инспектори Одељења за истраживање експлозија, пожара и хаварија.

Секуловић се овом приликом захвалио на подршци руководству Министарства унутрашњих послова и београдске полиције, као и свима који су помогли како би се меморијални турнир организовао. Како каже, захвалност дугују и Фудбалском савезу Србије, чије су судије судиле на турниру.

Да подсетимо, Ненад Стојадиновић настрадао је у саобраћајној несрећи која се догодила 7. фебруара прошле године на Смедеревском путу током потере за два аутомобила у којима су били осумњичени за крађу возила. Са њим је био и његов колега Владимир Радујко који је тада тешко повређен.  

Њихове колеге из криминалистичке полиције прикупиле су и новац, који ће дати Стојадиновићевим родитељима, као и Владимиру Радујку.