Актуелно

Mинистар Вулин присуствовао тестирању запослених припадника МУП-а за упис у регистар давалаца матичних ћелија хематопоезе Србије

21.09.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас акцији добровољног давања крви и тестирању запослених припадника Министарства унутрашњих послова за упис у регистар давалаца матичних ћелија хематопоезе Србије и истакао да је поносан на своје полицајце који су ту за своје грађане, не само кроз посао који обављају, већ и добровољним давањем крви, неопходном да се спаси нечији живот...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас акцији добровољног давања крви и тестирању запослених припадника Министарства унутрашњих послова за упис у регистар давалаца матичних ћелија хематопоезе Србије и истакао да је поносан на своје полицајце који су ту за своје грађане, не само кроз посао који обављају, већ и добровољним давањем крви, неопходном да се спаси нечији живот.

„Припадници Министарства унутрашњих послова који су свакодневно спремни да положе и свој живот како би одбранили безбедност својих суграђана и учинили све да осигурају њихов миран живот, увек су спремни да се одазову акцијама добровољног давања крви и на тај начин помогну својим грађанима којима је помоћ потребна“, истакао је министар Вулин после разговора са полицијским службеницима који су се у великом броју одазвали данашњој акцији.

Министар, кога је докторка Глорија Благојевић из Института за трансфузију крви упознала са поступком тестирања и уписа у регистар матичних ћелија, истакао је да је поносан на хуманост својих полицајаца, који ће донацијом матичних ћелија помоћи пацијентима који болују од тешко излечивих болести и чији живот зависи од спремности других да учине тако мало, што њима значи све.

„Српски полицајци, у великом броју, редовни су даваоци крви, свесни да пар јединица крви коју су дали некоме може спасити живот. Брига о суграђанима није само њихов позив, већ и њихов начин живота. Учествовањем у овим акцијама које за циљ имају повећање залиха крви, али и уписом у регистар матичних ћелија, показали су солидарност и друштвену одговорност која треба свима да служи за пример“, казао је министар Вулин.

Напоменуо је да су полицајци ту не само када је у питању организована акција, већ да су спремни да се у било које доба дана, или ноћи, одазову на позиве за хитно давање крви у појединачним случајевима и указао да је сигуран да ће тако и наставити.

Сектор за људске ресурсе МУП-а већ годинама уназад остварује одличну сарадњу са Институтом за трансфузију крви Србије, тако што два пута годишње организује акцију добровољног давања крви, а ове године Министарству унутрашњих послова додељена је плакета „Широко срце“ у знак признања за постигнуте изузетне резултате на омасовљавању добровољног давалаштва крви у 2021. години у категорији јавних предузећа, установа и компанија.