Актуелно

Министру унутрашњих послова Србије Александру Вулину додељена повеља почасног грађанина Општине Рибник у РС

20.09.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је свечаној седници скупштине Општине Рибник у Републици Српској одржаној поводом Дана и крсне славе ове општине Мала Госпојина, где му је уручена повеља почасног грађанина за изузетан допринос развоју ове општине и пожртвовано залагање за јединство српског народа...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је свечаној седници скупштине Општине Рибник у Републици Српској одржаној поводом Дана и крсне славе ове општине Мала Госпојина, где му је уручена повеља почасног грађанина за изузетан допринос развоју ове општине и пожртвовано залагање за јединство српског народа.

„Чудно се осећам што ми дајете кључеве града који је и онако мој, што ме примате на прелепу Мањачу чије сам ја дете, коју нисам заборавио нити могу да заборавим. И поносан сам када као мали човек са велике планине могу да помогнем, могу нешто мало да учиним за овај крај, за српски народ", казао је министар унутрашњих послова Вулин обраћајући се након уручене повеље почасног грађанина општине Рибник у Републици Српској и истакао да је Република Српска спољно-политички приоритет Србије докле год је на њеном челу Александар Вучић.

Министар унутрашњих послова истакао је да чврсто верује у формирање српског света, те да је то процес који се не може зауставити.

„Чврсто верујем у формирање српског света, ја знам да ћемо ми бити једно. Ако су могли Немци, поражен народ у Другом светском рату да направе јединствену државу, а што ми Срби као победнички народ у Другом светском рату не бисмо могли да живимо заједно. Коме је претња потреба Срба да буду једно, шта то мене може да одвоји од Републике Српске, а шта то вас може да одвоји од Србије? Док Александар Вучић води Србију, Република Српска ће бити чувана и сачувана", казао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Ово бескрајно велико признање доживљавам као поруку мојој планини, не да жели мене, већ да жели све нас, да ова планина жели да буде део српског света, јер никад никако другачије није ни било. Хвала вам за то што сте доказали још једном да од нас Срба тврдоглавијих и упорнијих, решених да трају и опстану нема и неће бити", поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин у Рибнику.

Начелник Општине Рибник Небојша Караћ и председник Скупштине општине Рибник Душко Дакић захвалили су се министру унутрашњих послова Александру Вулину за сву конкретну помоћ и подршку коју даје целој Републици Српској, али и Општини Рибник. Они су се посебно захвалили Влади Републике Србије уз чију помоћ су у Рибнику реализовани бројни пројекти од великог значаја за српски народ који живи у тој општини.