Актуелно

Министар Вулин о насловној страни Српског телеграфа и плану елиминације Вучића: Није то нешто о чему се не размишља и што се не припрема

13.10.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, истакао је да многима у свету, али и код нас не одговара развијена и успешна Србија, те да није тајна да многи и те како прижељкују крај Александра Вучића, његов одлазак из политике, па чак и физички нестанак...
Ministar Vulin_4

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, истакао је да многима у свету, али и код нас не одговара развијена и успешна Србија, те да није тајна да многи и те како прижељкују крај Александра Вучића, његов одлазак из политике, па чак и физички нестанак.

Kоментаришући насловну страну Српског телеграфа и њихово откриће детаљног сценарија политичке и физичке елиминације председника Србије Александра Вучића, министар Вулин је поручио да то није први пут да неко прижељкује убиство Александра Вучића и има детаљан план како то да се и изведе.

„Није то нешто о чему се не размишља и што се не припрема. Да ли треба да вас подсећам шта је рекао Саша Јанковић? Да су му из амбасада рекли да буде ту док Вучића срце не изда? Да ли треба да вас подсећам на Сребреницу, јесу хтели да убију Александра Вучића? Је ли оно био креативни бес у Сребреници или су хтели да га убију? Хтели су да га убију, покушали су да га убију", поручио је министар полиције Александар Вулин. 

Министар Вулин је подвукао и то да је на свечаности поводом откривања споменика Стефану Немањи, председнику Републике живот био угрожен, али да Александар Вучић и по том сазнању није желео да се одваја од свог народа и отказује свечаност.

„За време откривања споменика Стефану Немањи, клан Беливук-Миљковић је још увек био на слободи, били су веома нервозни и веома способни да науде председнику Србије Александру Вучићу. Неколико чланова тог клана које смо ухапсили и који се налазе у затвору су имали снајперско наоружање код себе и били су добро обучени за коришћење снајперског наоружања, а верујем да су то наоружање и користили у ликвидацијама. Постојала је реална претња и ми смо у том тренутку имали одређене информације да се тако нешто спрема, подигли смо безбедност на највиши ниво. Лично сам молио председника Републике Србије да одустане од појављивања на церемонији откривања споменика. Он једноставно то није хтео, он је ноћна мора сваког безбедњака. Вучић је човек који о својој безбедности води мало или нимало рачуна, а посебно када има прилику да има непосредну комуникацију са грађанима. Он неће да буде одвојен од народа, хоће да чује шта његов народ мисли", навео је министар унутрашњих послова Александар Вулин током свог гостовања на телевизији Пинк.